Myytävät Tontit

100 euron tonttikampanja

Forssan kaupungilla on käynnissä 100 euron tonttikampanja. Kaupunki tarjoaa tonttikampanjan aikana 1.1.2022 - 31.12.2023 upeita, luonnonläheisiä maaseutumaisemissa olevia tontteja 100 euron hintaan. Tontit sijaitsevat vehreillä Matkun ja Vieremän  alueilla.  Kaikki tonttikampanjan vapaana olevat tontit löytyvät myös etuovi.comista. Avaamalla kohteen saat kuvat tonteista ja kuvien alta tonttien tiedot. 

Tonttikampanjan tonttien pinta-alat


Nyt on hyvä aika aloittaa oman kodin rakentamisen suunnittelu

Forssan kaupungin myytävät tontit löytyvät  Tonttipalvelu -linkistä, josta voi etsiä vapaita tontteja ja varata niitä. Tonttipalveluun pääset varaamaan tontin kirjautumalla oikeassa yläreunassa olevasta kohdasta "kirjaudu sisään". 

Tietoja Forssan kaupungin tonttipalvelusta

Forssan kaupunki myy ja vuokraa rakennuskelpoisia tontteja ja muita maa-alueita. Kaupungilla on tarjolla eri puolilla kaupunkia runsaasti sekä omakoti-  että kerros- ja rivitalo- ja  yritysrakentamiseen tarkoitettuja tontteja.  Sivun oikeasta reunasta löytyy tonttiesitteen .pdf, jossa  asumisen tontit on esitelty (päivitetty 8/2023).

Kaupunginhallituksen päätös 29.8.2022 (242 §) koskien 10 % suuruisen varausmaksun määräämistä mm. kerrostalotonteille on saanut lainvoiman 26.9.2022. Lisätietoja kaupungingeodeetilta.

Vaikka vuokrauskin on mahdollista, on tontin hankintamuoto useimmiten ostaminen.

Tonttiesitteet  löytyvät tämän sivun oikeasta reunasta.

Omakotitontin varaaminen ja osto

Mitä on huomioitava rakentamista suunniteltaessa?

TONTTIJAKO ja tonttijaon laatiminen 

Tonttijako perustuu maankäyttö- ja rakennuslain säännöksiin. Tonttijaolla osoitetaan asemakaavan rakennuskorttelin jakautuminen  rakennuspaikoiksi. Tonttijako laaditaan joko asemakaavan yhteydessä tai erillisenä.  Tonttijakoa voidaan tiettyjen edellytysten täyttyessä muuttaa.  Erillinen tonttijako ja tonttijaon muutos tulevat vireille kirjallisesta hakemuksesta.