Sisältöön »
Logo [Forssan Seutu]
 
 

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto

Torronsuon kansallispuisto sijaitsee Hämeen Järviylängöllä Tammelassa, lähellä etelän ihmistä. Torronsuon on Etelä-Suomen suurin keidassuo, joka sopii päiväretkeilyyn ympäri vuoden. Avaraa ja karua suota voi ihailla patikoiden pitkospolkuja, lintuja tarkkailen tai hyvälumisina talvina hiihtäen. 

Forssa-Somero-tien varressa oleva Kiljamon pysäköintialue toimiin helposti retkien lähtöpisteenä. 1,5 kilometrin kierros Kiljamon saarekkeen ympäri on helppokulkuinen rengasreitti, josta 150 metrin osuus sopii pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa liikkuville. Reitin varrella on tulentekopaikka ja 17 metriä korkea Kiljamon luontotorni, josta avautuvat hienot suomaisemat. 

Kiljamon tulentekopaikan läheltä alkaa reitti suon yli noin 3 kilometrin pääähän Härksaaren louhokselle. Sieltä voit jatkaa Torron kylän kulttuurimaisemien kautta takaisin Kiljamolle, jolloin reitin pituudeksi tulee 10 kilometriä. 

Talvisin Torronsuolla on yli 30 kilometriä perinteisen tyylin latuja retkihiihtoa varten. Hiihtämään voi lähteä Kiljamolta, Riihivalkamasta tai Torrolta. 

Torronsuon kartta »

Lisätietoja:

Osoite:

Puhelin:
020 639 4630
Sähköposti:
hame@ metsa.fi
www:
www.luontoon.fi/torronsuo

« Takaisin