sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
  • Kuosikeskuksen näyttelytila
  • Suutarin paja Nahkurinverstaalla
 

perinteitä ja uniikkia uutta

Forssan seudulla on runsaasti erilaisia museoita, taidekohteita ja kädentaitajien työtiloja, joissa pääset tutustumaan seudun historiaan, tarinoihin ja kulttuuriin.    

 

Portaan Nahkurinverstas

Portaan Nahkurinverstas

Osoite
Kappelintie 26, 31340 Porras
Puhelin
040 767 5928, 040 861 5555
Sähköposti
info@ nahkurinverstas.fi

Portaan Nahkurinverstas on tiettävästi maamme ainoa entisajan nahkurinverstas toimintaa esittelevä museo, joka sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Museon yhteydessä on majoitusta ja kahvila-ravintola.

Erityisen harvinaiseksi tämän kohteen tekee se, että paikassa on säilynyt runsaasti entisajan nahkateollisuuteen liittyvää esineistöä. Nahan valmistuksessa käytetyt koneet ja laitteet ovat entisillä paikoillaan. Myös suutarien ja satulaseppien työkalut ovat nähtävillä.

Kahviosta löydät paikan päällä leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia, jäätelöä, virvokkeita, makeisia jne.

Majoitustilat sijaitsevat pihataloksi kutsutussa rakennuksessa, joka on alun perin valmistunut v. 1943 verstaan suutareiden ja muiden työntekijöiden asuintaloksi. Kunnostetussa rakennuksessa on kaksi viihtyisää ja kodikasta huoneistoa sekä tunnelmallinen sauna.

1800-luvun nahkatehtaan entinen nahkojen kuivatus- ja varastotila toimii kokoustilana, jonne sopii hyvin noin 40 henkilöä. Kokoustila on toteutettu mahdollisuuksien mukaan vanhaa museorakennusta kunnioittaen, mutta nykyajan tarpeet huomioon ottaen.

Parkkipaikalle os. Härkätie 1716.

Museo on avoinna kesällä 8.6.-6.8.2023

  • ke-la klo 11-17
  • su klo 10-14

Aukioloajoissa on muutamia poikkeuksia liittyen yksityistilaisuuksiin. Niistä tiedotetaan verkkosivuilla.

Pääsymaksu museoon 5€ / aikuiset, 2€ / 7-17v, alle 7v. ilmaiseksi.

 
x