sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
  • Kuosikeskuksen näyttelytila
  • Suutarin paja Nahkurinverstaalla
 

perinteitä ja uniikkia uutta

Forssan seudulla on runsaasti erilaisia museoita, taidekohteita ja kädentaitajien työtiloja, joissa pääset tutustumaan seudun historiaan, tarinoihin ja kulttuuriin.    

 

Villaforss Galleria

Villaforss Galleria

Osoite
Puutarhakatu 5, 30100 Forssa
Puhelin
050 590 0412, 0400 703 663
Sähköposti
villaforss@ villaforss.fi

VillaForss on Forssan keskustan Yhtiönpuistossa, sijaitseva kaunis vanha virkailijatalo. Villaforssissa on jatkuva sekä vaihtuva taide- ja galleria-näyttely, jossa on esillä moninaisen taiteen ja taidelajien kokoelma. Mukana on niin klassista, modernia kuin naivistisia töitä, ja mukana on niin tunnettuja taiteilijoita kuin nousevia tähtiä mm. Anna Retulainen, Mark Kostabi, Andy Warholl, Jan Dobkovski, Kuutti Lavonen, Gunter Grass, Oskar Kleineh, Petri Petrie, Ari Kovero, Pekka Suhonen, Johanna Ekola, Sari Moilala ja monia muita.

Nähtävillä on myös talon omistajan, taiteilija Maarika Mauryn uudempaa ja vanhempaa taidetuotantoa. Ullakkogalleriassa on mahdollisuus ennakkoon sovittaessa päästä seuraamaan myös taiteilijan työskentelyä.

Avoimet ovet Galleriassa ja kahvilassa A-oikeuksin, joka kuukauden viimeinen sunnuntai kello 12-16, muulloin tilauksesta. 

Kesäaikaan Villaforssin kauniissa englantilaisen puutarhan ja pergolan suojassa suojassa voi nauttia avotuligrillin maukkaista grilliherkuista. Isäntäväki grillaa vierailleen päivän menun, jossa laadukkaita grilli-lihoja ja laaja valikoima värikkäitä vihanneksia ja aterian huipentavat kastikkeet.

Kesäravintola on auki kesä-, heinä- ja elokuussa pe-su klo 13-19, jolloin voi myös tutustua Galleriaan.

 
x