sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
  • Kuosikeskuksen näyttelytila
  • Suutarin paja Nahkurinverstaalla
 

perinteitä ja uniikkia uutta

Forssan seudulla on runsaasti erilaisia museoita, taidekohteita ja kädentaitajien työtiloja, joissa pääset tutustumaan seudun historiaan, tarinoihin ja kulttuuriin.    

 

Forssan kirkko

Forssan kirkko

Osoite
I Linja 4, 30100 Forssa
Puhelin
(03) 41 451

Vuonna 1917 sisällissodan keskellä valmistunut uusgoottilainen ristikirkko, joka vihittiin käyttöönsä syyskuussa 1918. Kirkon on suunnitellut Josef Stenbäck.

Kirkon erikoisuutena on sisäänkäynti poikkeuksellisesti itäpuolelta alttarin sijaitessa lännessä. Toinen aikanaan moderni ratkaisu oli seurakuntasalin sijoittaminen kirkon yhteyteen. Kirkossa on alttaritauluina kauniit lasimaalaukset, jotka kuvaavat Jeesuksen syntymää, kuolemaa ja ylösnousemusta. Niiden tekijöinä olivat Eric O.W. Ehrstöm ja hänen vaimonsa Olga Gummerus-Ehrström. Nykyiset urut ovat vuodelta 1979. Ne ovat 34-äänikertaiset ja Urkurakentamo Veikko Virtasen valmistamat. Kirkonkellot lahjoitti vapaaherra Palmen 1922 ja kellotaulut apteekkari Hjelt puolisoineen 1952.

Forssan kirkko palvelee kesäaikaan tiekirkkona tarjoten matkailijoille erilaisen levähdyspaikan aina kesäkuun alusta elokuun puoliväliin asti. Tiekirkko tarjoaa tilaisuuden nähdä upeaa arkkitehtuuria, kuulla oppaan tarinoita paikallisesta historiasta tai hiljentyä hetkeksi omien ajatustensa äärellä.

Forssan kirkko palvelee 8.6.-11.8.2024 tiekirkkona ja on avoinna
ti-pe klo 10-17
la klo 10-16
su klo 12-17
Suljettu juhannusaattona ja -päivänä,

6.6.-8.8.2024 torstaisin klo 12 urkuvartti

 
x