sisältöön »
Valitse kielifi
Tekstikoko Suurenna fonttikokoa
Avaa haku
yrittajakoulutus.jpg
 

Parempi palaveri

Vain tunnin ajomatkan etäisyys Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle mahdollistaa kokousosallistujien saapumisen eri puolelta Suomea.  Kokous-, koulutus- tai tyky-päivät voidaan järjestää kaupungin keskustassa tai maaseudun idyllisissä kohteissa. Päivään voidaan yhdistää erilaisia aktiviteetteja, paikallista kulttuuria ja yritysvierailuja. 

Forssan seutu ja Häme toivottavat eri alojen asiantuntijaryhmät tervetulleiksi maakunnan innovatiivisiin yrityksiin. Vierailuja on tarjolla monelle eri alalla, keskittyen mm. kädentaitoihin, tekstiiliteollisuuteen, teknologia-alaan, tuotanto- ja kiertotalouteen. Technical Visits Häme -esitteeseen on koottu ammattilais- ja asiantuntijaryhmille vierailutuotteita hämäläisiin yrityksiin. Vierailut voidaan räätälöidä ryhmän tarpeiden ja toiveiden mukaan.

 

 

Portaan Nahkurinverstas

Portaan Nahkurinverstas

Osoite
Kappelintie 26, 31340 Porras
Puhelin
040 767 5928, 040 861 5555
Sähköposti
info@ nahkurinverstas.fi

Portaan Nahkurinverstas on tiettävästi maamme ainoa entisajan nahkurinverstas toimintaa esittelevä museo, joka sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Museon yhteydessä on majoitusta ja kahvila-ravintola.

Erityisen harvinaiseksi tämän kohteen tekee se, että paikassa on säilynyt runsaasti entisajan nahkateollisuuteen liittyvää esineistöä. Nahan valmistuksessa käytetyt koneet ja laitteet ovat entisillä paikoillaan. Myös suutarien ja satulaseppien työkalut ovat nähtävillä.

Kahviosta löydät paikan päällä leivottuja makeita ja suolaisia leivonnaisia, jäätelöä, virvokkeita, makeisia jne.

Majoitustilat sijaitsevat pihataloksi kutsutussa rakennuksessa, joka on alun perin valmistunut v. 1943 verstaan suutareiden ja muiden työntekijöiden asuintaloksi. Kunnostetussa rakennuksessa on kaksi viihtyisää ja kodikasta huoneistoa sekä tunnelmallinen sauna.

1800-luvun nahkatehtaan entinen nahkojen kuivatus- ja varastotila toimii kokoustilana, jonne sopii hyvin noin 40 henkilöä. Kokoustila on toteutettu mahdollisuuksien mukaan vanhaa museorakennusta kunnioittaen, mutta nykyajan tarpeet huomioon ottaen.

Parkkipaikalle os. Härkätie 1716.

Museo on avoinna kesällä 8.6.-6.8.2023

  • ke-la klo 11-17
  • su klo 10-14

Aukioloajoissa on muutamia poikkeuksia liittyen yksityistilaisuuksiin. Niistä tiedotetaan verkkosivuilla.

Pääsymaksu museoon 5€ / aikuiset, 2€ / 7-17v, alle 7v. ilmaiseksi.

 
x