Palkkatukityöllistyminen

Jos työttömyys pitkittyy, osaamisessa on puutteita tai vamma tai sairaus vaikuttaa työssä selviytymiseen, TE-toimisto voi tukea työttömän työnhakijan työllistymistä palkkatuella. Tukea voi saada työllistymiseen sekä yrityksiin, kunnalle että yhdistyksiin. Tuen määrä ja laajuus vaihtelevat ja työnhakija voi tarkistaa oman palkkatukioikeutensa TE-toimistosta.

Forssan kaupungin työllistää vuosittain useita henkilöitä palkkatuella erilaisiin tehtäviin. Isoimpia työllistäviä yksiköitä ovat Työvalmennuskeskus Aktiivi ja Nuorten työpajat. Lisäksi meillä on tarjolla vaihtelevia tehtäviä Forssan kaupungin työllisyyspalveluissa ja myös eri kaupungin yksiköissä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä työllistävien yhdistyksien ja yhdistystyöllistymistä hoitavan Tripla-hankkeen kanssa. Kunnan ja yhdistyksien palkkatukityöllistymismahdollisuudet ovat hyvä vaihtoehto, kun työttömyys on pitkittynyt.

Forssan kaupungin palkkatukityömahdollisuudet ovat tarkoitettu ensisijaisesti forssalaisille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt.


Tällä hetkellä avoinna olevat palkkatukipaikat forssan kaupungilla

Varastotyöntekijä, Työvalmennuskeskus Aktiivi, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut

Työvalmennuskeskus Aktiivi etsii varastotyöntekijää. Varastotyöntekijän tehtävässä olet lähettämässä lähetyksiä kuljetettavaksi, sekä vastaanottamassa varastoomme tulevia lähetyksiä. Varastotyöntekijä pitää huolen varaston järjestyksestä ja tuotteiden hyllytyksestä, sekä osallistuu mahdollisuuksien mukaan tuotannon avustaviin tehtäviin. Varaston tehtävät voivat sisältää myös fyysisiä tehtäviä. Työssä vaaditaan tarkkuutta, huolellisuutta ja keskittymiskykyä.

Tarjoamme mahdollisuuden oppia teollisuuden töitä mukavassa työporukassa ja tukea myös jatkopolkujen löytymiseen. Tarpeen mukaan alkuun lyhyt työkokeilu.  Oppisopimus tai opinnollistaminen myös mahdollista. Aloitus aikaisintaan 11.12.2023 tai viimeistään 1.1.2024. 

Tehtävään valitulla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työtehtäviin. 

Lisätiedot: Leevi Murtolahti, 0400 296 558 tai leevi.murtolahti@forssa.fi


Vaihetyöntekijä, Työvalmennuskeskus Aktiivi, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut 

Työvalmennuskeskus Aktiivi etsii vaihetyöntekijää johtojenkäsittelyyn. Tehtävässä käytetään koneita, jotka kuorivat ja leikkaavat kaapeleita asetettujen mittojen mukaan. Työssä vaaditaan tarkkuutta ja huolellisuutta, sekä kykyä lukea piirustuksia.

Tarjoamme mahdollisuuden oppia teollisuuden töitä mukavassa työporukassa ja tukea myös jatkopolkujen löytymiseen. Tarpeen mukaan alkuun lyhyt työkokeilu. Oppisopimus tai opinnollistaminen myös mahdollista. Aloitus aikaisintaan 1.1.2024 tai viimeistään 2.2.2024. 

Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työtehtäviin. 

Lisätiedot: Leevi Murtolahti, 0400 296 558 tai leevi.murtolahti@forssa.fi


palkkatukipaikat yhdistyksissä 


TriPla II-hankkeen palkkatukipaikat

TriPla II -hanke on Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla toimiva välityömarkkinahanke. Valtaosa seudun yhdistystyöllistämisestä hoidetaan TriPla II-hankkeen kautta. Yhdistyksiin työllistyminen vaatii yleensä korkeimman palkkatuen, johon on oikeutettu mikäli työttömyys on kestänyt 24 kk 28 kk aikana. TriPla II-hankkeen avoimista työpaikoista löytää lisää tietoa hankkeen nettisivuilta ja facebookista (@triplahanke). Vastaava työvalmentaja Tarja Salko-Simola antaa myös lisätietoja: tarja.salko-simola@triplahanke.fi tai 050 361 9395.

TriPla II -hanke


Kauppakassityöntekijä, Ystävän Kammari

Oletko ollut työttömänä jo pidempään? Onko sinulle auto käytössä? Haluatko tehdä itsenäistä työtä ikäihmisten kanssa?

Ystävän Kammari työllistää vuosittain useita henkilöitä kauppakassi-työhön. Kauppakassi on palvelu ikäihmisille ja heille, jotka eivät itse suoriudu kauppa-asioinnistaan.

Työ on palkkatuella tuettu, 6kk:n määräaikainen työtehtävä ja työaika on viikossa 22,5 h. Työnantajana toimii yhdistys, jolloin palkkatuen edellytyksenä on vähintään 24 kk työttömyyttä 28 kk aikana. Palkkatukioikeutesi voit tarkistaa TE-toimistosta.

Lisätiedot: Sari Junttila-Alho (ma-pe klo 9-14), 050 588 9644