Palkkatukityöllistyminen

Jos työttömyys pitkittyy, osaamisessa on puutteita tai vamma tai sairaus vaikuttaa työssä selviytymiseen, TE-toimisto voi tukea työttömän työnhakijan työllistymistä palkkatuella. Tukea voi saada työllistymiseen sekä yrityksiin, kunnalle että yhdistyksiin. Tuen määrä ja laajuus vaihtelevat ja työnhakija voi tarkistaa oman palkkatukioikeutensa TE-toimistosta.

Forssan kaupungin työllistää vuosittain useita henkilöitä palkkatuella erilaisiin tehtäviin. Isoimpia työllistäviä yksiköitä ovat Työvalmennuskeskus Aktiivi ja Nuorten työpajat. Lisäksi meillä on tarjolla vaihtelevia tehtäviä Forssan kaupungin työllisyyspalveluissa ja myös eri kaupungin yksiköissä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä työllistävien yhdistyksien ja yhdistystyöllistymistä hoitavan Tripla-hankkeen kanssa. Kunnan ja yhdistyksien palkkatukityöllistymismahdollisuudet ovat hyvä vaihtoehto, kun työttömyys on pitkittynyt.

Forssan kaupungin palkkatukityömahdollisuudet ovat tarkoitettu ensisijaisesti forssalaisille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt.

Mikäli haluat kysyä lisää palkkatukityöllistymisen mahdollisuuksista Forssan kaupungilla, ota yhteyttä uraohjaaja Satu Kaskiseen.

Tällä hetkellä avoinna olevat palkkatukipaikat forssan kaupungilla

Vaihetyöntekijä, Työvalmennuskeskus Aktiivi 

Työvalmennuskeskus Aktiivi työllistää vuosittain useita henkilöitä palkkatuella. Aktiivissa tehtävä työ on kevyttä pääosin istuen tehtävää kokoonpanotyötä. Osa työtehtävistä tehdään koneella. Työssä vaaditaan tarkkuutta, huolellisuutta ja keskittymiskykyä. Hyvä näkö ja sorminäppäryys ovat myös tarpeen.  

Tarjoamme mahdollisuuden päästä tekemään teollisuuden työtä mukavassa työporukassa ja tukea myös jatkopolkujen löytämiseen.  

Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työtehtäviin. Työn kesto on 6 kk.  

Lisätiedot ja hakemukset: Satu Kaskinen, 040 529 5702 tai satu.kaskinen@forssa.fi

Ompelija, kädentaitopaja, Forssan kaupungin työllisyyspalvelut

Kädentaitopajalle haetaan ompelutaitoista työntekijää. Työtehtäviä ovat vaihtelevat ompelutyöt ja työpiste voi työtilanteesta riippuen vaihdella. Arvostamme joustavuutta, valmiutta vaihteleviin tehtäviin ja hyvää asennetta työntekoon.

Tehtävään valittavalla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus kunnan työhön. Oman palkkatukioikeutesi voit varmistaa TE-toimistosta.

Kesto: 6 kk

Lisätiedot: Carita Hartikainen, 050 9170 851 tai carita.hartikainen@forssa.fi

palkkatukipaikat yhdistyksissä 

TriPla II-hankkeen palkkatukipaikat

TriPla II -hanke on Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla toimiva välityömarkkinahanke. Valtaosa seudun yhdistystyöllistämisestä hoidetaan TriPla II-hankkeen kautta. Yhdistyksiin työllistyminen vaatii yleensä korkeimman palkkatuen, johon on oikeutettu mikäli työttömyys on kestänyt 24 kk 28 kk aikana. TriPla II-hankkeen avoimista työpaikoista löytää lisää tietoa hankkeen nettisivuilta ja facebookista (@triplahanke). Hankesihteeri Sanni Kurkela antaa myös lisätietoja: sanni.kurkela@triplahanke.fi tai 050 410 3662

TriPla II -hanke

Avustaja, Sotainvalidien veljesliitto

Sotainvaliden Veljesliiton Kanta-Hämeen piirin hallinnoima Hämeen avustajatoiminta työllistää palkkatuella kotiavustajia veteraanitalouksiin Forssassa ja ympäristökunnissa.

Työ käsittää pääasiassa kotisiivousta ja muita kodin pikkuaskareita, ulkoiluapua, kauppakäyntejä, seurustelua jne. Kiinnostus vanhustyöhön on jo hyvä alku.Työssä tarvitaan ajokorttia ja lisäksi oman auton käyttömahdollisuus on etu.

Työaika 6 h/pv, palkkatukijakson kesto 6 kk. Valitulla henkilöllä tulee olla palkkatukioikeus yhdistykseen. Työnhakija voi tarkistaa oman palkkatukioikeutensa TE-palveluista.

Työkokeilun kautta voi myös tutustua avustajan työhön.

Lisätiedot: Mervi Riikonen, 0400 218 577 tai mervi.riikonen()luukku.com

Kauppakassityöntekijä, Ystävän Kammari

Oletko ollut työttömänä jo pidempään? Onko sinulle auto käytössä? Haluatko tehdä itsenäistä työtä ikäihmisten kanssa?

Ystävän Kammari työllistää vuosittain useita henkilöitä kauppakassi-työhön. Kauppakassi on palvelu ikäihmisille ja heille, jotka eivät itse suoriudu kauppa-asioinnistaan.

Työ on palkkatuella tuettu, 6kk:n määräaikainen työtehtävä ja työaika on viikossa 22,5 h. Työnantajana toimii yhdistys, jolloin palkkatuen edellytyksenä on vähintään 24 kk työttömyyttä 28 kk aikana. Palkkatukioikeutesi voit tarkistaa TE-toimistosta.

Lisätiedot: Sari Junttila-Alho (ma-pe klo 9-14), 050 588 9644