LiikuntaPALVELUIDEN järjestämät Liikuntaryhmät eri kohderyhmille

Liikuntapalvelut järjestää liikuntaryhmiä huomioiden erityisryhmät, ikäihmiset, työttömät, sekä terveytensä kannalta liian vähän liikkuvat kuntalaiset. Liikuntapalvelut on kerännyt Forssan harrasteliikuntatarjonnan yksiin kansiin lapsille ja nuorille sekä ikäihmisille ja erityisryhmille (pdf).  Aikuisten sekä lasten ja nuorten tiedot löytyvät sähköisesti liikuntatarjontasivulta.

Tervetuloa liikkumaan kanssamme myös kesällä! Esite löytyy sivun reunasta ja lopusta.  

Huom! Liikuntapalvelujen jumppiin on mahdollista ostaa jumppasetelivihkoja, jolloin saa yhden ylimääräisen lipun.  Lippuvihkoja myy Vesihelmen kassa.  Otamme vastaan eri firmojen liikuntaseteleitä, joiden kanssa Vesihelmi tai liikuntatoimi on tehnyt sopimuksen. Lisätietoja Vesihelmen kassalta tai liikuntatoimesta.   HUOM! Keväällä 2023 otamme vastaan vielä vuoden 2022 seteleitä. Sitä vanhempia emme valitettavasti voi enää ottaa vastaan.  

Aikuisten liikuntaryhmät työikäisille

Aikuisten ryhmät ovat terveyttä edistävää liikuntaa. Suurin osa ryhmistämme sopii myös vähän liikkuville ja liikuntaa harrastamattomille kuntalaisille. Ryhmiä löytyy Vesihelmen saleista ja altaista, ilmaisia peliryhmiä myös eri liikuntasaleista ja jäähalleista. Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Kylien jumpat

Liikuntapalvelut  järjestää liikuntaryhmiä myös keskustan ulkopuolella. Tällähetkellä Matkussa jumpataan keskiviikkoisin. Ryhmään on tervetulleita kaikenikäiset naiset ja miehet, sopii myös nuorille. Ryhmä alkaa jos osallistujia on vähintään 8.

Työttömien liikunta

Forssalaisille työttömille on järjestetty kolme omaa ryhmää; vesijumppa, jooga ja sähly. Työttömien liikuntaryhmiin pääset edullisesti mukaan, tervetuloa!

 Soveltava liikunta (erityisliikuntaryhmät)

 ”Erityisliikuntaryhmillä tarkoitetaan niiden henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn heikentymisen vuoksi tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista".

Erityisliikuntaryhmät ovat tarkoitettu Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän kuntalaisille! Erityisliikunnanohjaajamme Sirpa Polo kertoo mieluusti lisää ryhmistä.

Ikäihmisten liikunta

Ikäihmisille on tarjolla liikuntaryhmiä Vesihelmessä sekä ympäri Forssaa. Osan ryhmistä vetää upea joukko vertaisohjaaijamme. Ryhmien lisäksi järjestämme eläkeläisjärjestöjen kanssa iltapäivätansseja torstaisin Järjestöjentalolla. 

Forssan kaupunki tarjoaa yli 70 vuotiaille Vesihelmi-käynnin kahdella eurolla kerran viikossa. Kassalla nimen kirjoitus kyseiseen vihkoon.