9.1.2022

Kevätlukukausi 2022 alkaa normaalisti lähiopetuksessa 10.1.

Musiikkiopiston toiminta perusopetuksessa ja musiikkileikkikoulussa sekä avoimen musiikkiopiston puolella käynnistyy ja jatkuu ainakin ensimmäisen viikon ajan normaalisti lähiopetuksessa. 

Viikolla 2 aluehallintovirasto neuvottelee voimassa olevien rajoitusten jatkosta. Sitten mekin osaamme kertoa lisää kevätlukukauden kulusta.

Yleisötilaisuuksia emme toistaiseksi järjestä.

Musiikkiopiston perusopetuksessa kuntapaikkoja on rajallisesti. Jos opiskelun aloittaminen lukuvuoden puolivälissä kiinnostaa, paikkaa voi hakea avoimen musiikkiopiston puolelta osoitteessa lounais-hame.eepos.fi. Haku on aina auki. Avoin on nimensä mukaan avoin kaikille hakijan iästä ja taustasta riippumatta. Paikan saaminen riippuu kuitenkin opettajien tuntitilanteesta. 

Uusia lapsia muskariryhmiin voi ilmoittaa Eepoksessa 10.1.-30.1. välisenä aikana.

Alla tietoa 5-7 -vuotiaille tarkoitetusta Soitinstartista, joka on käynnistynyt mukavasti!

Forssa 9.1.2022

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

terhi.karhumaki@forssa.fi 


**********  **********  **********  **********  **********  **********

5.1.2022

Soitinstartti -kokeilu on alkanut!

Monta vuotta pyörineiden Karuselli -soitinkokeilujen lisäksi voimme nyt tarjota 5-7 -vuotiaille lapsille (s. 2015-2017) myös pidempikestoista mahdollisuutta tutustua soittimiin ja kokeilla niitä. Opetusta voidaan järjestää joko yksilötunnein tai kahden lapsen ryhmässä. 

Soitinvalikoimassa ovat (opettajien tuntitilanteesta riippuen) esimerkiksi harmonikka, huilu, klarinetti, piano, sello, viulu ja lyömäsoittimet. Opistolla on jonkin verran lainasoittimia, joten soitinta ei tarvitse 10 tai 15 viikon kokeilujakson ajaksi itse hankkia. Pianoja tai rumpusettiä emme kuitenkaan voi lainata, mutta jos kotona ei ole näitä soittimia, se ei estä tulemasta Starttiin.  

Monessa musiikkiopistossa tämän kaltaista toimintaa kutsutaan soitinvalmennukseksi. Me nimesimme  tutustumis- ja kokeilujaksomme Soitinstartiksi siksi, että pääasiallinen tarkoituksemme ei ole lasten valmennus. Jokainen heistä saa rauhassa tutustua soittimeen ja kokeilla sitä. Jospa kipinä soitinopintoihin kuitenkin näin syttyisi? Musiikin perusopintoihin voi tämän jälkeen hakea sisäänpääsytestin kautta, joka meidän opistossamme on yleensä järjestetty toukokuun lopulla. Avoimen musiikkiopiston puolelle voi tulla  ilman testiä.

Jos olet kiinnostunut tuomaan lapsesi Soitinstarttiin, lähetä sähköpostia Terhille terhi.karhumaki@forssa.fi. Ilmoita, kuka olisi tulossa soittelemaan, yhteystietonne ja tietenkin kiinnostuksen kohteena oleva soitin. Tee ilmoittautuminen vaikka heti! 

Ilmoittautumisen jälkeen opetus voidaan aloittaa joustavasti parin viikon sisällä. Lapsi voi osallistua Starttiin kerran. 

Lukuvuoden 2021-22 hinnat: 

10 x 30 min 60 euroa

15 x 30 min 90 euroa

Ota rohkeasti yhteyttä!


Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

**********  **********  **********  **********  **********  **********  **********

päivitystä tammikuussa 2022:


Musiikkiopiston käytäntöjä koronatilanteessa

Musiikkiopiston toiminta alkaa tammikuussa normaalisti lähiopetuksessa. Erilaisista koronarajoitustoimista huolimatta lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei ole rajoitettu. Suuria yleisötilaisuuksia emme saa järjestää, mutta sellaisia ei yleensä heti vuodenvaihteen jälkeen olekaan.

Yleiset terveysturvallisuusohjeet lienevät tulleet kaikille tutuiksi, mutta kerrataanpa taas:


Etätunneista

Opettaja voi pitää etätunnin oppilaalle, joka on lieväoireisena kotona, mutta jaksaa osallistua opetukseen. Opettajan ei ole kuitenkaan pakko tätä tehdä. Jos pyyntö etätunnista tulee vain hetki ennen tunnin alkua, opettajan voi olla mahdotonta järjestää sitä.

Musiikkiopisto on pääsääntöisesti lähiopetuksessa ja etäopetus on poikkeus. Pyydämme huomioimaan tämän ryhmätuntien kohdalla. Opettajan työmäärä moninkertaistuu, jos hän joutuu toistuvasti pitämään tunteja, jotka ovat sekoitus lähi- ja etäopetusta. 


 Seuraa tiedotusta

Seuraamme viranomaistiedotusta koronatilanteeseen liittyen ja noudatamme maamme hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM), aluehallintoviraston, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin, Forssan, Urjalan ja Someron kaupunkien pandemiaryhmien ohjeistuksia. 

Suosittelemme Koronavilkku -sovelluksen käyttöä.

 

Terhi Karhumäki, apulaisrehtori

5.1.2022