Matkailijan Forssa

Forssa on viehättävä hämäläinen pikkukaupunki, joka sijaitsee vain reilun tunnin ajomatkan etäisyydellä Suomen suurimmista kaupungeista. Forssa on seutukunnan vilkas kaupan ja palveluiden keskus, jossa matkailijalle on runsaasti nähtävää ja koettavaa. 

Ilmakuva KehräämöstäKaupunkikuvaa värittävät vehreät puistot ja punatiiliset vanhat tehdasalueet. Forssalla onkin kunnia olla yksi Suomen kymmenestä kansallisesta kaupunkipuistosta. 

Kaupungin ainutlaatuinen historia on  vahvimmin koettavissa idyllisellä Kehräämöalueella, jossa sijaitsevat kaupungin historiaa sekä perinnettä esittelevät museot ja näyttelytilat. Entisessä puuvillamakasiinissa sijaitsee Forssan museojonka perusnäyttely kertoo tehdaskylän ja sitä ympäröivän maaseudun tarinaa 1800-luvulta 1970-luvulle. 

Kehräämöalue eri kohteineen, tapahtumineen ja palveluineen sekä viereinen Yhtiönpuisto ovat ehdoton vierailukohde kaupunkiin saapuvalle. 

Liikunta- ja urheilukaupunkinakin tunnetun Forssan keskustassa sijaitsee uimarin keidas, Viihdeuimala Vesihelmi, jonka poreissa, tyrskyissä ja liukumäessä aika kuluu hauskasti.

Viihdeuimala Vesihelmessä iloinen vesiliukumäen käyttäjä

Pilvenmäen raveissa pääsee nauttimaan hevosurheilusta parhaimmillaan. Tammavaltikka ja Pilvenmäki Special keräävät vuosittain radalle huippuhevosia valmentajineen, omistajineen ja ohjastajineen. Ravikeskus toimii myös Pick Nick -harrasteajoneuvotapahtuman sekä muiden hienojen tapahtumien näyttämönä. Vuonna 2022 Forssa isännöi Suomen suurinta ravitapahtumaa, Kuninkuusraveja!

Paikkakunnan historiaa on kunnioitettu kunnostamalla Elävienkuvien Teatteri, joka sijaitsee kaupungin sydämessä, Loimijoen rannalla. Elokuvateatteri toimii myös näyttämönä kansainvälisillä Mykkäelokuvafestivaaleilla, jotka järjestetään vuosittain elokuun lopussa.

Kaunis kesäinen toripäiväForssan kauppatori on kaupungin sydän. Erityisesti kesäisinä toripäivinä (ti, to ja la) keskusta kuhisee elämää ja monet tapahtumat vetävät väkeä kauempaakin. 

Torin laidalla sijaitsevassa entisessä suojeluskuntatalossa toimii nykyään  Forssan Teatteri tarjoten kulttuurielämyksiä kaiken ikäisille.  

Vain muutaman kilometrin päässä Forssan keskustasta sijaitsee  Museotila Hevossilta, jossa voi tilauksesta tutustua 1800- ja 1950 –lukujen pihapiireihin rakennuksineen. 

Vuosittain kaupungissa järjestetään kuulut  mm. Forssan Holjat -kaupunkifestivaali, Pick Nick -harrasteautotapahtuma, maraton- ja pyöräilytapahtuma Forssan Suvi-ilta, kansainväliset Mykkäelokuvafestivaalit ja monet muut pienemmät tapahtumat.

Forssan seudun matkailuneuvonta

Forssan Yrityskehitys Oy:n tiloissa sijaitsevasta matkailuneuvonnasta saa tietoa Forssan seudun tapahtumista, nähtävyyksistä, ostoskohteista sekä majoitusvaihtoehdoista ja ravintoloista. Matkailuneuvonnassa on myös esitemateriaalia muista Suomen kunnista. 

Tutustu monipuoliseen matkailutarjontaan Forssan seudun matkailusivuilla.

Forssan seudun elämyksiä on myytävänä niin matkailijoille kuin paikallisillekin asukkaille Doerz Local verkkokaupassa. Miltä kuulostaisi historiapainotteinen tarinakävely kaupungin keskustassa, panimokierros maistiaisineen tai kenties opastettu patikointiretki läheisissä kansallispuistoissa? Tuotevalikoima täydentyy viikoittain.