Avustukset ja rahoitus

Forssan kaupungin tuki

HYVINVOINTIPERUSTEIN MYÖNNETTÄVÄT JÄRJESTÖAVUSTUKSET 2023

Forssan kaupungin sivistys- ja tulevaisuuspalvelujen toimiala julistaa Forssassa toimiville yhdistyksille haettavaksi hyvinvointiperustein myönnettävät järjestöavustukset vuodelle 2023.

Hyvinvointiperustein yhdistyksille ja järjestöille myönnettävä avustus on tarkoitettu hyvinvointi- ja terveystyön sekä ongelmia ennaltaehkäisevän toiminnan tukemiseen. Forssassa toimivat yhdistykset ja järjestöt tuottavat sekä järjestävät monipuolisia palveluja ja ratkaisuja kuntalaisille. Avustus on osa kaupungin hyvinvointityön kokonaisuutta. Avustusta myönnetään pääasiassa toiminta- ja kohdeavustuksina, jolloin yhdistyksien sekä perustoiminnan ja että tarkemmin rajattujen hankkeiden tukeminen on mahdollista. Lähtökohtaisesti avustusta ei ole tarkoitettu yhdistysten tai järjestöjen toiminnan yleisluonteiseen tukemiseen. Jaettavien avustusten määrä on yhteensä 30 000 €.

Hakemukset liitteineen toimitetaan 14.2.2023 klo 16.00 mennessä sivistyspalvelut(at)forssa.fi tai os. PL 62 (Turuntie 18) 30100 Forssa.

Hakulomake

Avustuskriteerit

Lisätiedot työllisyyspäällikkö Jaakko Leskinen, etunimi.sukunimi@forssa.fi, puh. (03) 4141 5234.

Työllistämisen tukeminen

Forssan kaupunki tukee myös yhdistysten työllistämistoimintaa. Yhdistys voi saada: 1. työllistämislainan palkkatuen maksuviiveen järjestelyihin, 2. kuntalisän tukityöllistetyn kuntalaisen palkkauskuluihin, 3. kesätyötuen nuoren palkkauskuluihin sekä 4. korvauksen kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä.

Liikunnan tukeminen

Forssan kaupunki tekee markkinointisopimuksia paikallisten urheiluseurojen kanssa, jos toiminnalla tai tapahtumalla on valtakunnallista näkyvyyttä. Myös korkeimmalla tasolla urheilevien yksittäisten urheilijoiden kanssa voidaan tehdä sopimuksia. Lisätietoja antaa liikuntasihteeri Pauliina Jolanki.

Kulttuurin tukeminen

Forssan kaupunki tuottaa kulttuuritapahtumia yhteistyössä kaupungin palveluyksiköiden ja kolmannen sektorin kulttuuritoimijoiden kanssa. Tukeminen tapahtuu mm. antamalla tiloja käyttöön tai tukemalla tapahtumia muulla tavoin yhteystyösopimuksen mukaisesti. Kulttuuritoimijoille järjestetään myös yhteistyötapaamisia ajankohtaisiin aiheisiin liittyen. Lisätietoja antaa kirjastotoimenjohtaja.

Muuta toiminnallista tukea

Muita rahoitusmahdollisuuksia

Aurora-tietokanta

Aurora-tietokannasta voit etsiä suomalaisia tieteen ja taiteen rahoitusmahdollisuuksia, niin projektirahoitusta kuin henkilökohtaisia apurahojakin. Tietokannan käyttö on maksutonta. Aurora-palvelut toteuttaa Turun yliopisto.

Lisätietoa:
www.aurora-tietokanta.fi

Kansalaisyhteiskunta.fi -palvelun rahoitushakemisto

Kansalaisyhteiskunta.fi-palvelun rahoitushakemisto auttaa järjestöjä löytämään hankkeelleen ulkopuolisen rahoittajan. Palvelussa on etsintää helpottava hakutoiminto, jolla voi hakea sopivaa rahoittajaa nimen, luokituksen ja/tai asiasanojen avulla.

Lisätietoa:
www.kansalaisyhteiskunta.fi/rahoitushakemisto

Seuratoiminnan kehittämistuki

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset.  Hakuaika marras-joukukuu.

Lisätietoa:
minedu.fi/avustukset

Kanta-Hämeen järjestöjen rahoitusopas